Källor

Som input till uppgifterna på grönsakskorten har vi använt egna erfarenheter från odling, föreläsningar och praktisk undervisning vid trädgårdsmästarutbildningen på Skillebyholm och dessutom input från följande böcker och källor:

Ekologisk odling i växthus, Jordbruksverket 2019

Handbok för köksträdgården, Lena Israelsson, Bonnier Fakta 2018

Odla året om, Lena Israelsson, Bonnier Fakta 2018

Runåbergs fröer : grönsaker, kryddor och blommor för nordiska trädgårdar, Johnny Andreasson, Natur & Kultur Allmänlitteratur 2013

Odlarglädje i grönsakslandet, Åke Truedsson, Natur & Kultur 1999

Kryddväxter : Odling – Användning – Lexikon, Marie Hansson, Björn Hansson, Babel Förlag 2017

Skogsträdgården : odla ätbart överallt, Philipp Weiss, Annevi Sjöberg, Hälsingbo Skogsträdgård HB 2018