Sök
Stäng denna sökruta.

Källor

Källor

Som input till uppgifterna på grönsakskorten har vi använt egna erfarenheter från odling, föreläsningar och praktisk undervisning vid trädgårdsmästarutbildningen på Skillebyholm och dessutom input från följande böcker och källor:

Ekologisk odling i växthus, Jordbruksverket 2019

Handbok för köksträdgården, Lena Israelsson, Bonnier Fakta 2018

Odla året om, Lena Israelsson, Bonnier Fakta 2018

Runåbergs fröer : grönsaker, kryddor och blommor för nordiska trädgårdar, Johnny Andreasson, Natur & Kultur Allmänlitteratur 2013

Odlarglädje i grönsakslandet, Åke Truedsson, Natur & Kultur 1999

Kryddväxter : Odling – Användning – Lexikon, Marie Hansson, Björn Hansson, Babel Förlag 2017

Skogsträdgården : odla ätbart överallt, Philipp Weiss, Annevi Sjöberg, Hälsingbo Skogsträdgård HB 2018