Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Odlingshandboken - alla odlingsråd

Här har vi samlat Odla ätbarts bästa tips om odling – från jord till bord. Odlingsråd om enskilda växter hittar du i växtbiblioteket Växter A-Ö och Mikrogrönt A-Ö.

Search

Allmänt om odling

I detta avsnitt hittar du allämna råd om odlingsteknik och planering samt tips om samodling, växtföljd, stafettodling och sommarsådd.

Vår

Lär dig hur du startar upp odlingen på våren – praktiska tips om hur du förbereder dina odlingsbäddar till råd om direktsådd, förodling, utplantering och täckodling

Sommar

På sommaren är det mycket skötsel men också skördetid i trädgården. Lär dig hur du skapar en trädgård som ger mycket med kräver lite underhåll.

Höst

På hösten skördar vi många grödor och tar frö inför nästa säsong. Här hittar du våra bästa tips om skörd, lagring och hur du skyddar växterna mot frost.

Vinter

Vissa växter kan stå kvar i odlingen och skördas långt in på vintern. Lär dig om växternas köldtålighet och hur vintern är en fin tid för reflektiong och summering.

Odla inomhus

På vintern och våren innan utomhusodlingen kommit igång kan det vara härligt att odla mikrogrönt inomhus. Här hittar du våra bästa tips och steg för steg guide om hur du gör.