Hem » Mikrogrönt » Krasseskott
Krasseskott
Här hittar du information om hur du odlar, sköter, skördar och lagrar . Det finns också beskrivet vilka vanliga problem du kan stöta på vid odling av .
Beskrivning
Mikrogrönt är ätbara skott av grönsaker. De utvecklar till skillnad mot groddar rötter och skördas efter att första bladparet kommit. De flesta har säkert odlat smörgåskrasse någon gång och det är ju också en slags mikrogrönt. Krasse är mycket lättodlat, den har en kryddig smak som blir lite mildare när de växt färdigt.
Vill du få tips om hur du odlar mikrogrönt?
Gå med i idag och få tillgång till alla våra odlingsråd direkt.
Är du redan betalande medlem är det bara att logga in.
Kategori: | Mikrogrönt |
Vetenskapligt namn: | Lepidium sativum |
Växtfamilj: | Brassicaceae (korsblommiga) |
Växtplats: | Inomhus |
Dagar sådd-skörd: | 5 |
Dagar grotid: | 2 |
Optimal grotemperatur (°C): | 20-22 |
Kommer igen efter skörd: | Nej |
Mer inspiration om odling av mikrogrönt?
Ladda ner vår gratis kurs om odling av mikrogrönt för att få fler konkreta tips och steg-för-steg instruktion.