Hem » Mikrogrönt » Mizunaskott
Mizunaskott
Här hittar du information om hur du odlar, sköter, skördar och lagrar . Det finns också beskrivet vilka vanliga problem du kan stöta på vid odling av .
Beskrivning
Mikrogrönt är ätbara skott av grönsaker. De utvecklar till skillnad mot groddar rötter och skördas efter att första bladparet kommit. Mizuna odlas oftast som småbladsallad som kan skördas efterhand med kan också odlas som mikrogrönt. Mizuna är mycket snabbväxande och lättodlad. Sorten ‘Central red’ fina lila bladnerver och en mild senapssmak.
Vill du få tips om hur du odlar mikrogrönt?
Gå med i idag och få tillgång till alla våra odlingsråd direkt.
Är du redan betalande medlem är det bara att logga in.
Kategori: | Mikrogrönt |
Vetenskapligt namn: | Brassica rapa Nipposinica |
Växtfamilj: | Brassicaceae (korsblommiga) |
Växtplats: | Inomhus |
Dagar sådd-skörd: | 5 |
Dagar grotid: | 3 |
Optimal grotemperatur (°C): | 20-22 |
Kommer igen efter skörd: | Nej |
Mer inspiration om odling av mikrogrönt?
Ladda ner vår gratis kurs om odling av mikrogrönt för att få fler konkreta tips och steg-för-steg instruktion.