Amarantskott
Här hittar du information om hur du odlar, sköter, skördar och lagrar . Det finns också beskrivet vilka vanliga problem du kan stöta på vid odling av .
Beskrivning
Mikrogrönt är ätbara skott av grönsaker. De utvecklar till skillnad mot groddar rötter och skördas efter att första bladparet kommit. Amarantskott är relativt lättodlade det är dock viktigt att inte övervattna, enklast är att använda bevattning underifrån. Amarant som mikrogrönt har mycket små nästan självlysande röda blad och är vackra att blanda i salladen för att få färg. Den har en mild smak av rödbeta och innehåller mycket vitamin C, K1 och Lutein.
Vill du få tips om hur du odlar mikrogrönt?
Gå med i idag och få tillgång till alla våra odlingsråd direkt.
Är du redan betalande medlem är det bara att logga in.
Kategori: | Mikrogrönt |
Vetenskapligt namn: | Amaranthus cruentus |
Växtfamilj: | Amaranthaceae (amarantväxter) |
Växtplats: | Inomhus |
Dagar sådd-skörd: | 6 |
Dagar grotid: | 3 |
Optimal grotemperatur (°C): | 20-22 |
Kommer igen efter skörd: | Nej |
Mer inspiration om odling av mikrogrönt?
Ladda ner vår gratis kurs om odling av mikrogrönt för att få fler konkreta tips och steg-för-steg instruktion.