Hem » Mikrogrönt » Solrosskott
Solrosskott
Här hittar du information om hur du odlar, sköter, skördar och lagrar . Det finns också beskrivet vilka vanliga problem du kan stöta på vid odling av .
Beskrivning
Mikrogrönt är ätbara skott av grönsaker. De utvecklar till skillnad mot groddar rötter och skördas efter att första bladparet kommit. Solrosskott går snabbt och enkelt att odla i köksfönstret. Bladen är tjocka blad med en nötig och krispig smak.
Vill du få tips om hur du odlar mikrogrönt?
Gå med i idag och få tillgång till alla våra odlingsråd direkt.
Är du redan betalande medlem är det bara att logga in.
Kategori: | Mikrogrönt |
Vetenskapligt namn: | Helianthus annuus |
Växtfamilj: | Asteraceae (korgblommiga) |
Växtplats: | Inomhus |
Dagar sådd-skörd: | 10 |
Dagar grotid: | 5 |
Optimal grotemperatur (°C): | 20-22 |
Kommer igen efter skörd: | Nej |
Mer inspiration om odling av mikrogrönt?
Ladda ner vår gratis kurs om odling av mikrogrönt för att få fler konkreta tips och steg-för-steg instruktion.