Om Odla ätbart

Hej och välkommen till oss på Odla ätbart!

Vi som har skapat och driver Odla ätbart är Annika Runnerstam och Christin Hanssen.

Vi är båda två civilingenjörer i botten, med ett genuint trädgårds- och odlingsintresse, och har båda två gjort ett karriärbyte till trädgårdsmästare med inriktning mot ekologisk odling och entreprenörskap. Vi har lång odlingserfarenhet både som hemmaodlare och via arbeten hos professionella odlare både i Sverige och andra länder.

Idén om Odla ätbart fick vi när vi gick på Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. Vi tyckte att det ibland kunde vara svårt att hitta bra och detaljerad information på nätet, om odling av grönsaker, ätliga blommor, kryddväxter och andra ätliga växter. Därför skapade vi Odla ätbart – den digitala odlingshandboken. 

På Odla ätbart har vi försökt samlat all vår kunskap och erfarenhet om ätbar odling. Och vi hoppas att vi kan inspirera fler till att odla mer!

Nu till en början innehåller vår sida ett växtbibliotek med odlingsinformation om ungefär 100 olika grödor. Vårt mål är att Odla ätbart med tiden ska bli en komplett odlingshandbok som innehåller odlingsinformation, digitala verktyg för odlingsplanering och artiklar med råd och tips om odling. 

Vi arbetar hela tiden med att fylla på Odla ätbart med nya features. Nästa steg blir en abonnemangstjänst för odlingsplanering på nätet.

Vår förhoppning är att du redan idag hittar både matnyttig information om grödor och odling här på odlaatbart.se, och att du med tiden också kommer hitta andra verktyg som hjälper dig att planera, få överblick över och följa upp ditt odlingsarbete år från år – oavsett om du är nybörjare eller en erfaren odlare.  

Lycka till med odlandet!

Hälsningar,
Annika och Christin

Annika Runnerstam, skapare och ägare av Odla ätbart
Christin Hanssen skapare och ägare av odla ätbart