Hej och välkommen till Odla ätbart

Vi som har skapat och driver Odla ätbart är Annika Runnerstam och Christin Hanssen.

Vi är båda två civilingenjörer i botten, med ett genuint trädgårds- och odlingsintresse, och har båda två gjort ett karriärbyte till trädgårdsmästare med inriktning mot ekologisk odling och entreprenörskap. Vi har lång odlingserfarenhet både som hemmaodlare och via arbeten hos professionella odlare både i Sverige och andra länder.

Idén om Odla ätbart fick vi när vi gick på Skillebyholms trädgårdsmästarutbildning. Vi tyckte att det ibland kunde vara svårt att hitta bra och detaljerad information på nätet, om odling av grönsaker, ätliga blommor, kryddväxter och andra ätliga växter. Därför skapade vi Odla ätbart – den digitala odlingshandboken. 

På Odla ätbart har vi försökt samlat all vår kunskap och erfarenhet om ätbar odling. Och vi hoppas att vi kan inspirera fler till att odla mer!

Just nu innehåller vår sida ett växtbibliotek med odlingsinformation för fler än 100 olika grödor och vi har också skapat en medlemstjänst. Som medlem hjälper vårt verktyg till med att planera odlingen – dvs. räknar ut när man kan förodla och omskola, direktså och skörda för just de växter du valt ut på din odlingsplats. Verktyget räknar också automatiskt ut antal frön eller plantor som behövs för dina olika odlingsbäddar eller odlingslådor och ger odlingsråd för dina grödor. 

Vårt mål är att Odla ätbart med tiden ska bli en komplett odlingshandbok som hjälper våra användare att göra sina odlingsdrömmar till verklighet. Vi vill vara en lättillgänglig källa till pålitlig och beprövad information och handfasta råd. 

Vi arbetar hela tiden med att fylla på Odla ätbart med nya features. Nästa steg är att vidareutveckla vår app och koppla ihop den med våra medlemstjänster så att våra medlemmar alltid har tillgång till våra Odla ätbarts tjänster på ett smidigt vis. 

Vår förhoppning är att du redan idag hittar både matnyttig information om grödor och odling här på odlaatbart.se, och att du med tiden också kommer hitta andra verktyg som hjälper dig att planera, få överblick över och följa upp ditt odlingsarbete år från år – oavsett om du är nybörjare eller en erfaren odlare.  

Lycka till med odlandet!

Hälsningar,
Annika och Christin