Odlingsråd - Sommar

Sommar
Annika Runnerstam

Sommar – 1. Odla jorden

För att undvika sjukdomar och skadeinsekter är det bästa man kan göra att ha en riktigt bra jord med mycket liv. När man pratar om biologisk mångfald menar man normalt liv ovan mark men det är också väldigt viktigt med livet i jorden.

Läs mer »
Växtstöd för pumpa
Sommar
Annika Runnerstam

Sommar – 4. Bygga växtstöd

Att odla på höjden är bra för att spara plats och det är också fint estetiskt att få lite höjd i trädgårdslandet. Vissa grönsaker behöver också växtstöd för att utvecklas på bästa sätt. Här har vi samlat några tips på hur du kan bygga växtstöd i din trädgård.

Läs mer »
sommarsådd
Sommar
Annika Runnerstam

Sommar – 5. Sommarsådd

För att skörda härliga grönsaker under hela säsongen och inte låta jorden ligga bar efter skörd kan du passa på att så i nya fröer under sommaren som ger skörd under hösten. Antingen kan du så direkt eller förodla.

Läs mer »
vattna
Sommar
Annika Runnerstam

Sommar – 6. Vattna smart på sommaren

Det kan vara bra att tänka på att jorden i krukor och pallkragar torkar ut snabbare än jorden i trädgårdslandet. Hur bra jorden i din trädgård håller vattnet beror på om du har en lerjord eller en sandjord i trädgården. En lerjord behöver du inte vattna lika ofta som en sandjord.

Läs mer »
Sommar
Annika Runnerstam

Sommar – 9. Övergödsla

Visste du att du får betydligt större skörd om du ger dina odlingar rätt mängd gödsel eller näring? Särskilt vissa växter kräver ett extra tillskott på näring under säsongen. Så här gör du när du övergödslar.

Läs mer »
210903 App store logo ppt white 512 x 512

Välkommen!

Här har vi samlat Odla ätbarts bästa tips om odling under sommaren.

Odlingsråd om enskilda växter hittar du i växtbiblioteket Växter A-Ö.

Läs mer om Odla ätbart och våra tjänster här.

Kategorier

Sök