Sök
Stäng denna sökruta.
210903 App store logo ppt white 512 x 512

Odlingshandboken - PREMIUM

risken för frost på våren
Vår

Vår – 9. Risk för frost

Sverige är ett avlångt land och risken för frostnätter skiljer sig mycket beroende på var du bor i landet och klimatet på just din odlingsplats. Nattfrost kan förekomma även i juni på vissa platser.

Läs mer »
sista frost
Vår

Vår – 10. Sista frost

Genomsnittligt datum för sista frost varierar mellan mitten av april och mitten av juni beroende på var i landet man befinner sig. Hos smhi.se finns information om vårens sista frost och karta med genomsnitt för hela Sverige.

Läs mer »
Täckodla
Vår

Vår – 12. Täckodla

På Odla ätbart förespråkar vi täckodling och så kallad ’No dig’ (ingen grävning). Det är en odlingsteknik som går ut på att man inte ska störa de naturliga processerna i jorden.

Läs mer »
odla jorden - förbättra din jord
Sommar

Sommar – 1. Odla jorden

För att undvika sjukdomar och skadeinsekter är det bästa man kan göra att ha en riktigt bra jord med mycket liv. När man pratar om biologisk mångfald menar man normalt liv ovan mark men det är också väldigt viktigt med livet i jorden.

Läs mer »
Växtstöd för pumpa
Sommar

Sommar – 4. Bygga växtstöd

Att odla på höjden är bra för att spara plats och det är också fint estetiskt att få lite höjd i trädgårdslandet. Vissa grönsaker behöver också växtstöd för att utvecklas på bästa sätt. Här har vi samlat några tips på hur du kan bygga växtstöd i din trädgård.

Läs mer »