Sök
Stäng denna sökruta.
210903 App store logo ppt white 512 x 512

Odlingshandboken - PREMIUM

Allmänt om odling

Odlingsplanering – så här gör du

Vissa av oss gillar att planera och andra tar det lite mer som det kommer. Oavsett, så kommer man att tacka sin lyckliga stjärna om att man lade ner lite tid på att planera vad som ska sättas var och när. Det kan kännas lite krångligt, men lite odlingsplanering på våren sparar både tid och pengar, och en hel massa onödig stress senare under säsongen.

Läs mer »
Upphöjda bäddar i köksträdgården med kål och bönor
Allmänt om odling

Odlingsteknik för köksträdgården

Jag tror att det viktigaste när det gäller odling är att vara uppmärksam och flexibel, man får ta till sig det som passar en själv och platsen man odlar på. I den här artikeln försöker jag reda ut några begrepp och ge tips på olika odlingstekniker.

Läs mer »
Växter med ätbara blommor på en sked
Allmänt om odling

Växter med ätbara blommor

Många fler blommor än man tror är ätbara och kan användas både som ingrediens, garnering och som krydda. Dessutom är de bra för pollinatörer.

Läs mer »
Allmänt om odling

Sommarsådd

Som tur är så är det fortfarande gott om tid att så många grönsaker! Det kan faktiskt vara lättare att få bra resultat vid sådd i juli jämfört med vid vårsådd.

Läs mer »
Instruktion, så här bygger man en odlingslåda - förbereda odlingsbädd
Alla odlingsråd

Vår – Förbered odlingsbädden

Så snart frost och snö har försvunnit från marken kan du börja förbereda din odlingsbädd genom att kratta undan täckmaterial så att solens strålar kommer åt jorden och kan värma upp den.

Läs mer »
jordförbättra med kompost
Alla odlingsråd

Vår – Jordförbättra

Syftet med jordförbättring är att förbättra växternas förutsättningar att växa och utvecklas på ett bra vis.

Olika växter trivs med olika förutsättningar och i olika typer av jordar. I växtbiblioteket ’Växter A-Ö’ framgår vilka växter som trivs i vilken typ av jord.

Läs mer »