Sök
Stäng denna sökruta.
210903 App store logo ppt white 512 x 512

Odlingshandboken - PREMIUM

Växtstöd för pumpa
Alla odlingsråd

Sommar – Bygga växtstöd

Att odla på höjden är bra för att spara plats och det är också fint estetiskt att få lite höjd i trädgårdslandet. Vissa grönsaker behöver också växtstöd för att utvecklas på bästa sätt. Här har vi samlat några tips på hur du kan bygga växtstöd i din trädgård.

Läs mer »
Så på sommaren sommarsådd
Alla odlingsråd

Sommar – Sommarsådd

För att skörda härliga grönsaker under hela säsongen och inte låta jorden ligga bar efter skörd kan du passa på att så i nya fröer under sommaren som ger skörd under hösten. Antingen kan du så direkt eller förodla.

Läs mer »
vattna vattning
Alla odlingsråd

Sommar – Vattna smart på sommaren

Det kan vara bra att tänka på att jorden i krukor och pallkragar torkar ut snabbare än jorden i trädgårdslandet. Hur bra jorden i din trädgård håller vattnet beror på om du har en lerjord eller en sandjord i trädgården. En lerjord behöver du inte vattna lika ofta som en sandjord.

Läs mer »
växtsjukdomar
Alla odlingsråd

Sommar – Skydda mot växtsjukdomar

För att undvika växtsjukdomar är det bästa man kan göra att ha en riktigt bra jord med mycket liv. Det är organismerna i jorden som förvandlar döda djur och växter till jord och näring.

Läs mer »
övergödsla eller övergödsling
Alla odlingsråd

Sommar – Övergödsla

Visste du att du får betydligt större skörd om du ger dina odlingar rätt mängd gödsel eller näring? Särskilt vissa växter kräver ett extra tillskott på näring under säsongen. Så här gör du när du övergödslar.

Läs mer »
nässlor till gödselvatten recept
Alla odlingsråd

Sommar – Recept på gödselvatten

Gödselvatten används som ett tillägg till grundgödslingen. Det ger en extra dos av kväve, fosfor och kalium men höjer inte mullhalten i jorden. Här har vi samlat några olika recept på gödselvatten.

Läs mer »
skörda för att lagra - skörd och lagring på sommaren
Alla odlingsråd

Sommar – Skörda och lagra

Under försommar och sommar skördas många grönsaker för att ätas färska. Den allra första skörden är tidiga sorter av morötter, majrova, rädisa, salladslök. Här har vi samlat våra tips för skörd och lagring under sommaren.

Läs mer »