Sök
Stäng denna sökruta.
210903 App store logo ppt white 512 x 512

Odlingshandboken - PREMIUM

direktsådd plantor på våren
Alla odlingsråd

Vår – Direktsådd

Många grödor kan sås direkt på växtplatsen. Vissa grödor kan både förodlas och sås direkt men till exempel rotgrönsaker som rödbeta och morot bör direktsås. Under ’Växter A-Ö’ kan du sortera på vilka grödor som kan direktsås, förädlas och både ock.

Läs mer »
risken för frost på våren
Alla odlingsråd

Vår – Vid risk för frost

Sverige är ett avlångt land och risken för frostnätter skiljer sig mycket beroende på var du bor i landet och klimatet på just din odlingsplats. Nattfrost kan förekomma även i juni på vissa platser.

Läs mer »
sista frost
Alla odlingsråd

Vår – Sista frost hos dig

Genomsnittligt datum för sista frost varierar mellan mitten av april och mitten av juni beroende på var i landet man befinner sig. Hos smhi.se finns information om vårens sista frost och karta med genomsnitt för hela Sverige.

Läs mer »
Täckodla
Alla odlingsråd

Vår – Täckodla

På Odla ätbart förespråkar vi täckodling och så kallad ’No dig’ (ingen grävning). Det är en odlingsteknik som går ut på att man inte ska störa de naturliga processerna i jorden.

Läs mer »
odla jorden - förbättra din jord
Alla odlingsråd

Sommar – Odla jorden

För att undvika sjukdomar och skadeinsekter är det bästa man kan göra att ha en riktigt bra jord med mycket liv. När man pratar om biologisk mångfald menar man normalt liv ovan mark men det är också väldigt viktigt med livet i jorden.

Läs mer »