Sök
Stäng denna sökruta.

Att odla mikrogrönt – allt du behöver veta för att sätta igång

Mikrogrönt, även kallat mikroblad, mikroörter, primörblad eller på engelska microgreens, är ätbara skott av grönsaker, blommor eller kryddor som skördas vid tiden de fått sitt första bladpar. Man kan säga att det är mellanstadiet mellan groddar och småblad. Till skillnad från groddar så utvecklar mikrobladen rötter och kan odlas antingen i jord eller i andra substrat.
odla mikrogrönt

Mikrogrönt introduktion
I USA är det en trend att odla ’microgreens ’som ursprungligen uppstod  i San Francisco på 80-talet. Trenden växer också i Sverige och mikrogrönt används på många gourmetrestauranger.De är snabbväxande, har en mycket hög koncentration näringsämnen och är dessutom både smakrika och dekorativa. De färgglada och delikata späda skotten ger tillgång till vitaminer och blad å...

Denna sida ingår i Odlingshandboken

Gå med idag och få tillgång till alla våra bästa odlingsråd direkt

Alla odlingsråd från vår till vinter

Odlingsråd för över 100 växter

Smart odlingsplan och påminnelser appen

Översikt och enkel dokumentation

Fråga Odla ätbart när du behöver råd

Läs mer och bli medlem här

Är du redan betalande medlem är det bara att logga in.

Medlemskap

För odlare

Lär dig om växternas behov och få verktyg för att bli mer produktiv och kreativ som odlare.

Växtbibliotek

Från sådd till skörd

Pålitliga och beprövade odlingsråd för över 100 ätbara grönsaker, blommor, kryddväxter och bär. Gratis.

Vi har gjort en app...

Vill du ha våra odlingsråd med dig i fickan? Kanske också stöd för odlingsplanering och en att-göra-lista för odlingen?

Ladda ner gratis här

App Store

Google Play Store

Vi har gjort en app...

För att du som odlar alltid ska ha våra odlingsråd nära till hands.

LADDA NER GRATIS HÄR